teisipäev, 24. november 2009

Infotehnoloogia ainesektsioonis

Toimumise koht: Tallinna Reaalkool
Toimumise aeg: 24.11.2009
Teemad: 
1. Reaalkool – tulevikukool
2. Programmeerimine ja koolis toimuv
3. Informaatika olümpiaad
Kõigepealt räägiti väga põgusalt Reaalkooli IKT varustusest ja arvutiõpetusest. Reaalkool sai tänu projektis „Tulevikukool“ osalemisele endale hangitud kaks mobiilset arvutiklassi. Mobiilne arvutiklass koosneb suurest ratastega kastist, kus sees on arvutid ja mille abil saab neid ka laadida. Ühes nn ratastega arvutiklassis on 19 arvutit, kokku kahe mobiilse klassi peale 38 arvutit. Need mobiilsed arvutiklassid on Reaalkoolis väga populaarsed, ei ole päevagi, kui neid ei kasutata. Majas on mobiilset klassi lihtne transportida, kuna on olemas lift.


Arvutiõpetuse tunnid toimuvad peaaegu igas klassis, lisaks on võimalik huvilistel õppida ka programmeerimist. Programmeerimise õpetaja käib nädalas Reaalkoolis mõned tunnid, muidu on õpetaja põhitöökoht Tallinna Ülikoolis. Ta rääkis, et õpilased on enamasti tublid ja teevad silmad ette isegi mõnele üliõpilasele.
Koolis on kasutuses väga palju õpikeskkondi, populaarsemad nendest on VIKO ja IVA.
Ülejäänud aeg räägiti informaatika olümpiaadist, tutvustati selle keskkonda ja reegleid. Öeldi ka, et kui koolis on aktiivseid õpilasi, kes tahaksid olümpiaadist osa võtta, siis on võimalik neid suunata mõnda Tallinna kooli, kes võtab olümpiaadist osa, ja nendega koos käia harjutamas. Rõhutati ka, et koolis, kus õpib olümpiaadil osaleda sooviv õpilane, ei tunne ükski õpetaja programmeerimist, võiks õpilase ikka olümpiaadile saata ja siis ta saabki mõnes teises olümpiaadil osalevas koolis teistega koos harjutamas käia.
Infopäeval käis ja kirjutas Raul Pavelson

Kommentaare ei ole: