reede, 11. aprill 2008

31.03.08 koosoleku protokoll

IKT nõukogu koosoleku PROTOKOLL
Koosolek toimus 31. märtsil 2008. Algus kell 15.30, lõpp kell 16.30
Koosolekust võtsid osa: Piret Joalaid, Raul Pavelson, Kairit Seenmaa, Irja Rebane, Jürgo Nooni
Puudusid: Eve Vart, Eve Reisalu (osales ülelinnalisel ainekomisjoni koosolekul)
Koosolekut protokollis Piret Joalaid
Päevakord:
1. Koolimaja kaabeldus
2. QUIA-keskkond
3. DigiTiigri koolitajakoolitus
4. Ristiku Põhikooli koolitusprojekti probleemid
5. Arvutiklassi kasutamise probleemid
6. Koolitustel jm osalemine
7. Jooksvad küsimused, ettepanekud
1. Koolimaja kaabeldus
Interneti jaoks on vaja koolimajja kaableid panna, aga see maksab 111 966 krooni, millest pool saab maksta Tallinna Haridusamet. Ülejäänud 56 000 krooni on puudu. Mida teha? Kas loobume või üritame raha hankida?
OTSUS: Küsime kõigepealt, kas Tiigrihüppe SA-l on mingit võimalust meid toetada. Kirja kirjutab Raul Pavelson.
2. QUIA-keskkond
Irja Rebane töötab palju QUIA-keskkonnas, millel on tohutult võimalusi, nt miljonimäng, mälumäng, poomismäng, tulbad, laused, lüngad, lohistamised jpm, millega saab tekitada ka võistlusmomenti.
Kuna see keskkond on väga hea, tasub seda laiemalt tutvustada, aga programm maksab. Siit mõte pöörduda Tiigrihüppe SA poole, et asja tutvustada ja pakkuda ideed hakata korraldama koolitusi (ka teiste koolide õpetajatele), mida Irja Rebane on nõus tegema.
OTSUS: Irja Rebane koostab Tiigrihüppele QUIA-keskkonda ja oma ideid tutvustava kirja (järgmiseks nädalaks).
3. DigiTiigri koolitajakoolitus
Tiigrihüppe SA kuulutas välja konkursi üldhariduskoolide õpetajate täiendkoolitusprojekti DigiTiiger koolitajate leidmiseks. Piret Joalaid soovib osaleda, sest on oma läbitud kursusega väga rahul ja tahaks seda ka teistele õpetada. Valituks osutumise korral saaks meie koolist koolituskeskus ja see oleks meile pluss. Täpsemaid andmeid-tingimusi veel ei tea.
OTSUS: Uurida veel tingimusi ja küsida Piret Joalaidi koolitajakoolitusel osalemiseks direktori luba.
4. Ristiku Põhikooli koolitusprojekti probleemid
4.1. Nurinad ja väike osalemisaktiivsus. Mõned kolleegid on väljendanud vastumeelsust osaleda oma koolis pakutaval puutetahvlikoolitusel, kuigi meil on tahvlid olemas ja kõik ei ole pidevalt kasutusel. Võimalik, et õpetajad kardavad puutetahvlit kasutada, tuleks pakkuda võimalusi seda puutuda.
4.2. Tagasisideleht. Koolitus on korraldatud 42! õpetajale, aga tagasisidelehele ei saa võib-olla nii palju inimesi kirja, mis teeb murelikuks.
4.3. Tunnistused. Koolituse läbinutele küsime tõendid Tallinna Haridusametilt või anname oma kooli tõendid selle järgi, kui palju keegi tegelikult osales.
OTSUS: Jätkame soovijatele koolitust ja julgustame õpetajaid puutetahvlit esialgu kas või puutuma ja edaspidi kasutama.
5. Arvutiklassi kasutamise probleemid
Kuigi arvutiklassi kasutamise reeglid on olemas, ei pea õpilased neist kinni. Nad segavad tunde ja trügivad ka vahetundides klassi. Tuleks kindlaks määrata karistused reeglite rikkumise eest. On küll olemas Ristiku PK õpilaste mõjutamise kord, aga ehk oleks vaja konkreetsemaid karistusi, mis tuleks siis kooskõlastada ka kooli juhtkonnaga. Uksel olevat silti, et vahetunnis ei tohi õpilased arvutiklassis olla, vahetame nii palju kui vaja.
OTSUS: Kehtestame karistused arvutiklassi kasutamise reeglite rikkumise eest (järgmiseks koosolekuks teevad kõik ettepanekuid). Õpilased võivad arvutiklassis olla vaid kella 15.30–16.00, muul ajal õpetaja kirjaliku loaga. V korruse korrapidajad-õpetajad peavad hoolitsema ka selle eest, et õpilased ei tungiks vahetundides arvutiklassi.
6. Koolitustel jm osalemine
Raul Pavelson (1 päev) ja Piret Joalaid (3 päeva) osalevad 2.–4. aprillini 2008 IT Kolledžis e-õppe konverentsil “e-õpe on siin: kus oled sina?”, kus Piret Joalaid teeb ka ettekande “Puutetahvel erivajadustega laste õpetamisel”.
7. Jooksvad küsimused, ettepanekud
7.1. Soetatud vara – Jürgo Nooni teatas, et koolis on nüüd olemas CNC- ehk arvuti teel juhitav freespink, ja andis selle kasutusvõimalustest ülevaate.
7.2. Puutethvli pliiatsid – osa on kulunud, kust saab uued? Raul uurib.
7.3. Teha kooli juubelikomisjoni list, et paremini infot vahetada. Raul teeb.
7.4. Uurida Googlepages’i keskkonda, kas sinna saaks ka dokumente üles panna. Raul uurib.
Järgmine koosolek 28. aprillil 2008.

Kommentaare ei ole: