laupäev, 10. jaanuar 2009

IKT nõukogu koosoleku protokoll (8.01.2009)

Koosolek toimus 8. jaanuaril 2009 kl 15.40–17.00
Koosolekust võtsid osa: Eve Reisalu, Piret Joalaid, Irja Rebane, Raul Pavelson, Jürgo Nooni, Kairit Seenmaa
Koosolekut protokollis Piret Joalaid
Päevakord
1. Kirjalike tööde vormistamine arvutil
2. Kooli riistvara täiendus
3. II poolaasta tööplaan
4. Koolitused
5. Ülevaade VIKO kasutamisest
6. Kooli kogumiku jm materjalide avaldamine

1. Kirjalike tööde vormistamine
Seoses IKT-vahendite järjest suurema kasutamisega õppetöös ja igapäevaelus tuleb õppida ja õpetada ka tekstide vormistamist arvutil. Kirjalike tööde vormistamisel on teatud nõuded, mis võivad kooliti veidi varieeruda. Et õpilaste ja õpetajate tööd kergendada, koostas Eve Reisalu meie koolile kirjalike tööde vormistamise juhendi.
OTSUS: Kiita Eve Reisalu koostatud kirjalike tööde vormistamise juhend lõplikult heaks ja avaldada juhend kooli kodulehel ning teavitada sellest õpetajaid.
2. Kooli riistvara täiendus
Ristiku PK on saanud 2008/09. õppeaasta esimesel poolel juurde 5 arvutikomplekti, 1 skanneri, 3 puutetahvlit, 2 projektorit ja dokumendikaamera.
OTSUS: Riistvara paigutus on töö käigus juba kokku lepitud. Mõelda võiks ka Senteo pultide soetamisele.
3. 2008/09. õa teise poole plaan
Pidasime aru, kas II poolaastal oleks vaja veel midagi selle õppeaasta plaani võtta, ja leidsime, et üks uus tegevus võiks olla nt kooli kogumike avaldamine Internetis.
OTSUS: Jätkame I poolaastal koostatud plaani täitmist ja lisame kogumike avaldamise.
4. Koolitused
Et koolis on nüüd kokku kaheksa puutetahvlit, vajaksid õpetajad ehk sellealast koolitust. 22. jaanuaril algab Ristiku PK-s Tiigrihüppe SA õpetajate täiendkoolituse põhikursus (nn DigiTiiger, koolitaja Piret Joalaid), kuhu saavad esmajärjekorras registreeruda meie oma kooli õpetajad. Kuna ka PowerPointiga annab teha väga huvitavaid materjale, mida eriti ei teatagi, siis võib pakkuda ka seda koolitust. Lisaks peaks tutvustama mingit õpikeskkonda, nt VIKO, Moodle vms.
OTSUS: Teha vajadusel õpetajatele arvutikoolitusi.
5. Ülevaade VIKO kasutamisest
Jürgo Nooni tegi kiire, aga põhjaliku ülevaate VIKO kasutamisest. See on veebipõhine keskkond, kuhu nii õpetajad kui ka õpilased saavad üles panna õppematerjale, õppetööd puudutavat infot ja ajakava vms.
OTSUS: Tutvustada VIKOt ka teistele õpetajatele.
6. Kooli kogumiku jm materjalide avaldamine
Tiigrihüppe SA tegi (kooli juubelikogumiku artiklis) ettepaneku, et meie kooli kogumikud võiksid olla ka Internetis kättesaadavad, pidades silmas eriti neid, mis puudutavad IKT-alast tegevust.
OTSUS: Avaldada kogumike materjale netis.
Järgmine koosolek veebruaris või märtsis 2009.

Kommentaare ei ole: