teisipäev, 17. november 2009

Õp. Eve Reisalu konverentsist "Õppijalt õppijale"

29. oktoobril 2009. aastal toimus Tallinna Reaalkoolis haridustehnoloogia-alane konverents "Õppijalt õppijale", mida korraldasid Tallinna Haridusamet, Tiigrihüppe SA ja eKool. Mind oli palutud esinema esimesse töötuppa teemal "Smart tahvli võimalused algõpetuses". Andsin ülevaate enda koostatud puutetahvli materjalidest. Materjalide koostamisel võtsin aluseks kehtivad õpikud-töövihikud, mida kasutan õppetundides. Püüdsin näidata erinevaid võimalusi ning jagasin mõningaid näpunäiteid materjalide koostamisel. Huvilisi oli väga palju.
Samas, 1. töötoas koos minuga esinesid ka Reaalkooli algklasside õpetajad Margit Luts ja Kaie Saar oma õpilastega. Oli väga huvitav kuulda, mida teevad teised õpetajad puutetahvlil.

Peale lõunat käisin ammutamas uusi teadmisi erinevates töötubades. Kuulasin teemat "Virtuaalne õpilane klassiruumis, Page Flakes, Weebly, GoogleDocs". Töötuba viisid läbi kaks õpetajat. Kõigepealt jagas kogemusi Tallinna Nõmme Gümnaasiumi õpetaja Jane Tüksammel, kellel on klassis virtuaalne 1. klassi õpilane, st õpilane on ise praegu Hiinas, aga osaleb interneti vahendusel Nõmme Gümnaasiumi 1. klassi õppetundides. Oli väga huvitav kuulda õppetöö korraldusest, mis on selles positiivset ning mis on selle juures negatiivne. Seejärel andis Türi Gümnaasiumi õpetaja Laine Aluoja ülevaate erinevatest interneti keskkondadest, mida ta õppetöös kasutab.

Töötoas "eKool liigub õppijale lähemale" andis Ene Lindemann põhjaliku ülevaate uuest (uuenevast) eKoolist, mis tuleb kasutusele 2010/2011 õa alguses. Esialgu tundub mulle uus eKool väga keeruline, kuid administreerimine pidi muutuma lihtsamaks ja ka kasutajatele pidi see olema ka kergem, kui praegune. Kevadel 2010 toimuvad koolitused.
Konverentsil osalemine oli väga informatiivne. Kasulik oli osaleda erinevates töötubades, kuulda teiste koolide õpetajate kogemusi ning saada juurde uusi teadmisi IKT vallas. Samuti oli väga hea jagada teistega oma kogemusi seoses puutetahvliga.

Kommentaare ei ole: