pühapäev, 1. november 2009

Sõpruskoolid Europopas/eTwinningu seminar Tallinnas

27. oktoobril 2009 toimus Tallinnas hotelli Olümpia konverentsikeskuses programmi Sõpruskoolid Euroopas/eTwinning seminar. Ristiku Põhikoolist osales sellel seminaril õpetaja Eve Reisalu.

Väga huvitav oli näha ja kuulda näiteid erinevatest projektidest, mida tutvustasid Väätsa Põhikooli inglise keele õpetaja Anneli Tumanski, Kuressaare Gümnaasiumi ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Madli-Maria Naulainen. Tiigrihüppe SA ja Gustav Adolfi Gümnaasiumi haridustehnoloog Ingrid Maadvere andis soovitusi koos praktiliste näidetega rahvusvahlisteks projektideks. Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi inglise keele õpetaja ja Tiigrihüppe SA koolitaja Meeri Sild aitas mõista internetist tulevaid ohte ning anti nõuandeid, kuidas saab lapsevanem aidata ja kuidas saab õpetaja probleeme ennetada. Tiigrihüppe SA koolitaja ja Pärnumaa Kutsehariduskeskuse haridustehnoloog Varje Tipp rääkis sellest, kuidas leida idee edukaks projektiks.

Päeva teises pooles toimusid tegevused töötubades. Ühes töötoas toimus eTwinningu portaali tutvustus algajatele, teises edasijõudnutele. Seminaril töötubadesse jagunedes selgus, et meie kooli õpetaja Eve Reisalu oli ainuke, kes osales teises töötoas. Seega sai ta lausa individuaalse koolituse osaliseks. Tutvustati uut projekti haldamise keskkonda TwinSpace.

Seminaril osalemine oli väga kasulik. Kuna õpetaja Eve Reisalu on juba mõnes rahvusvahelises projektis osaline, siis oli seminaril hea saada tekkinud küsimustele ja probleemidele vastuseid ning kasuks tuli ka ammutada kolleegide projektidest uusi ideid .

Suur tänu korraldajatele!

Kommentaare ei ole: