teisipäev, 26. jaanuar 2010

Õpihalduse e-päevikusüsteemi Stuudium koolitus

Aeg ja koht: 25. jaanuar 2010 Tallinna Inglise Kolledž
Teema: Õpihalduse e-päevikusüsteemi Stuudium koolitus
Lektor: Paavo Viilup
Tallinna Inglise Kolledž on endale teinud õpihalduse ja e-päevikusüsteemi Stuudium. Süsteemi põhimõte on sarnaselt meie tuttava eKooli süsteemiga õpilaste, vanemate ja koolivahelise side pidamine.
Stuudiumis ei tee päevikute lehti administraator, nagu on see eKooli puhul, vaid iga õpetaja teeb endale lehed ise valmis. Süsteemis on olemas põhjad: õpetaja nimed on juba enne sisestatud, samuti ained ja klassid koos nimekirjadega. Need sisestab ikka süsteemiadministraator. Õpetajad peavad ainult õigetele asjadele/nimedele „linnukesed“ ette märkima.

Statistikat on Stuudiumis palju kergem teha kui eKoolis. Stuudiumi süsteem näitab näiteks klassijuhatajale ära probleemsed õpilased koos hinnete ja muuga. Lisaks saab välja tuua puudujate top’i. Kui perioodi lõpus on õpetajal vaja koondhinnet panna, siis süsteem arvutab välja hinnete keskmise. Kuna hinnete keskmist näevad ka õpilased, siis soovitati koolidel, kes otsustavad Stuudiumi kasuks, selgitada õpilastele, et keskmine hinne on õpetaja töö kergendamiseks – see ei ole kohustus, et õpetaja peab selle hinde tunnistusele panema.
Kõikidest andmetest koostab süsteem ise ilusad graafikud.
Juhtkond saab õpetajatel ka silma peal hoida. Selles mõttes, et süsteem näitab värviliselt ära, kunas õpetaja on tunni sisse märkinud. Kas on märkinud õigel ajal, natuke hiljem või ette. Kui kool tahab, et andmetest moodustuks võimalikult täpsed graafikud, on väga oluline, et õpetajad kannaksid oma tunni andmed õigeaegselt süsteemi.
Huvitava lisana on süsteemis MSN-i põhine programmijupp, mille abil saavad kõik kasutajad, kes on hetkel online’s, üksteisega suhelda, aidata.
Stuudiumi keskkonnas on õpetajal ja õpilastel võimalik ka faile üles ja alla laadida, nagu meie kasutame selleks VIKO keskkonda.
Teadete edastamiseks on selles keskkonnas mitu võimalust: saab edastada teate kõikidele kasutajatele (näiteks juhtkond) või klassijuhataja saab enda klassi vanematele teate edastada. Et teade läheks kohale, peaks iga kasutaja oma profiili enda e-posti aadressi sisestama (see on kasutajatel vabatahtlik). Teateid on kahte tüüpi: e-post ja sõnum. Sõnumi saatmine tähendab, et teade jõuab Stuudiumi enda keskkonda teadete (postkast) alla.
Osales ja kirjutas Raul Pavelson

Kommentaare ei ole: