esmaspäev, 15. märts 2010

Informaatika ainesektsioonis

Aeg: 15. märts 2010
Koht: Tallinna Ühisgümnaasium
Sissejuhatuse tegi Anneli Heinsoo GT Tarkvarast. Ta tutvustas koolidele mõeldud uusi Windowsi ja Office’i pakette, mida on võimalik igal koolil tasuta alla laadida MLSC (Volume Licensing Service Center) keskkonnast. Sellele keskkonnale tuleb igal koolil juurdepääsu õigus küsida (meil see juba on). Siis võib selles keskkonnast endale meelepärase opsüsteemi alla laadida. Ainus tingimus on, et arvutil, millele tahetakse seda opsüsteemi peale panna, oleks mingi Windowsi litsents olemas. Nii teha ei tohi, et kool ostab endale tühja arvuti ja tõmbab MLSC keskkonnast sellele arvutile Windowsi tarkvara. Office’i tarkvara on igale kooli arvutile, millel on Windows peal, tasuta.

Koolidele on Microsoftil ka oma lehekülg, http://www.microsoft.com/eesti/haridus
http://www.educationlabs.com/pages
http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/projects/songsmith/
Lepingu kestus on koolidele kolm aastat (1. detsember 2009 – 30. november 2012), lepingusse on kaasatud kõik arvutid.
Pert Lomp Microsoftist tegi lühiülevaate Windows 7 ja Office 2010 võimalustest. See ülevaade oli väga lühike ja põgus, kuna Microsoftil on plaanis hariduspäev, kus tutvustatakse neid kahte asja põhjalikumalt. Hariduspäev toimub 6. aprillil 2010 algusega kell 10.00 Meriton Conference & Spa hotellis.
Pert Lomp rääkis, et ühe opsüsteemi eluiga on keskeltläbi kolm aastat. Microsoft laseb iga kolme aasta tagant välja uue süsteemi.
Windows 7 on palju turvalisem kui Windows XP. Kui Windows XP käivitab igal käivitamisel programme teatud kindlas järjekorras, siis Windows 7 ei tee seda nii, vaid käivitab programmid suvalises järjekorras, mis teeb kräkkerite (kräkker (inglise k. cracker) on isik, kes kasutab ära tehniliste süsteemide, eriti arvutisüsteemide ebakindlust või puudujääke viisil, mis on vastuolus seaduste ja moraalinormidega (omakasu saamiseks, huligaansuse ajendil, pahatahtlikkusest jm)) elu raskemaks.
Infopäeval käis ja kirjutas Raul Pavelson

Kommentaare ei ole: