esmaspäev, 12. aprill 2010

Informaatika ainesektsioonis: uuenev eKool

Aeg: 12. aprill 2010.a
Koht: Õpetajate maja
Teema: Uuenev eKool
Enne teema juurde asumist tutvustas Andres Pajula Haridusametist ühte projekti nimega „Märka ja aita“. Käesolev aasta on Euroopas vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vastu võitlemise aasta. Seoses sellega palub Haridusamet koostada video Tallinna Haridusameti ja koolijuhtide ning alusharidusjuhtide ühenduste algatatud heategevusliikumise „Märka ja aita“ toetamiseks, tähelepanu äratamiseks.
Videoklipp tuleb saata Haridusametile ja see pannakse veebilehele http://markajaaita.haridus.ee . Video formaadil ei ole tähtsust, videoklipi pikkus kuni 5 minutit. Tööd tuleks viia Tallinna Haridusametisse CD-l või DVD-l hiljemalt 26.04.2010.
Põhiteemaks oli ikka uuenev eKool.

Kõigepealt pani Ene Lindeman kõikidele südamele, et nad paluvad oma kooli õpetajatel eKoolis oma profiili all sisestada enda kehtiv e-posti aadress. Siis on lihtsam pärast suurt suve, kui õpetaja on oma juhuslikult parooli unustanud, tellida parooli meeldetuletus. Alates 1. septembrist 2010 tuleb jälle uus eKooli versioon. Seoses uue eKooli süsteemiga plaanitakse ka kõikidele Tallinna koolidele kokku leppida ühtsed puudujate ja hilinejate märkimise sümbolid. Neid märkimisi arutatakse veel kooli õppealajuhatajate kokkusaamisel. Ühtset märkimist oleks vaja selleks, et haridusamet saaks neid andmeid statistikaks kasutada (nt gripi hooaeg). Muutub ka menüüde paigutus. Uue eKooliga peavad õpetajad arvatavasti õppekavad eKooli sisestama. See ülesanne sõltub muidugi ka kooli otsusest, kas õppekavad sisestavad õpetajad või õppealajuhataja.
Osales ja kirjutas Raul Pavelson

Kommentaare ei ole: