teisipäev, 17. märts 2009

E-kooli uuendused

16. märtsil oli Õpetajate Majas eKooli infotund, mille teemaks oli e-kooli muudatused, mis hakkavad kehtima juba alates järgmisest nädalast.
Nüüd saab lapsevanem oma last esimesse klassi panna e-kooli kaudu, täites sellekohase ankeedi. Kui kool on lapse nimekirja võtnud, tuleb vanemale sellekohane teade. Kui kool ei taha e-kooli kaudu vastuvõttu korraldada, siis on võimalik e-kooli panna teade näiteks viitega kooli kodulehele, kust vanem leiab info kooli vastuvõtu kohta.
E-kooli menüüde struktuur muutub. Kõige suurem muutus pidi toimuma administraatori vaates, aga ka õpetaja profiil muutub natuke. Õpetajate profiili kõige suurem muutus pidi seisnema selles, et tuleb uus menüü punkt „Kalender“, mille all on nii kontrolltööde plaan kui ka tunniplaanid. Lastevanemate ja laste profiil jääb muutumata, v.a värv, mis muutub kogu e-koolis.
Nüüd ei pidanud saama enam kooli eKooli administraator õpilastele kontosid teha, vaid seda teeb laps ise, täites ankeedi, pärast mida saadetakse tema e-posti aadressile parool ja muu vajalik info.
Kui seni oli kõikide kasutajate kasutajatunnuseks tema enda isikukood, siis alates järgmisest nädalast võib uus kasutaja registreerudes valida oma kasutajatunnuseks kas isikukoodi või e-posti aadressi.
Kõik vanad kasutajad ja nende andmed pidid uue süsteemiga edasi töötama.
Ülevaate kirjutas Raul Pavelson.

Kommentaare ei ole: