neljapäev, 4. detsember 2008

Sülearvutid on jõudnud koolidesse

4.12.2008 toimetati koolidesse viimased riikliku projekti „Sülearvutid kooliõpetajatele” raames ostetud arvutid ning sellega jõudis lõpule Eesti kõigi aegade suurimaid arvutihankeid.
Kokku ostis riik MicroLinkist 4100 Hewlett&Packardi (HP) sülearvutit, mille MicroLink toimetas laiali ligi 600 kooli üle Eesti. „Logistiliselt oli see väga keerukas projekt. Leppida iga kooliga eraldi kokku kohaletoimetamisaeg ja selgitada välja, kes arvutid vastu võtab,” ütles MicroLinki juhatuse liige Andres Parts eile Harkujärve koolis toimunud pidulikul üleandmisel.
Partsi sõnul oli hange erakordne ka suure mahu tõttu. „4100 arvutit ei osteta Eestis iga päev. Sama palju arvuteid müüakse Eestis tavaliselt terve kuu jooksul. Nii suuri hankeid toimub harva ka meie lähipiirkonnas,” rääkis Parts.
Arvutivalmistaja Hewlett&Packardi Eesti esindaja Tiina Jürisson ütles, et õpetajad on saanud enda kasutusse väga head arvutid. „Tegu on HP äriklassi sülearvutitega, mis peaksid rahuldama ka nõudliku arvutikasutaja vajadused. Arvutid on valmistatud HP tehases eritellimusena, neil on eestikeelne klaviatuur, ID-kaardi lugeja ja spetsiaalne õppetarkvara, seega on need loodud just õpetaja töö jaoks,” ütles Jürisson.
Ta rõhutas, et tänu HP eritähelepanule jõudsid arvutid õpetajateni soodsa hinnaga. „HP peakontor tundis Eesti sülearvutihanke vastu suurt huvi, soovides anda oma panust sellisesse innovaatilisse ja edumeelsesse haridusprojekti. Teisiti ei oleks nii soodne hind ja lühike tarneaeg võimalikuks saanud,” rääkis Jürisson.
Tiigrihüppe sihtasutuse projektijuht Enely Prei sõnul on arvutite kättetoimetamine suure projekti üks etapp. „Enamik õpetajaid on läbinud Tiigrihüppe Sihtasutuse erinevaid koolitusi, paljud loovad ka ise elektroonseid õppematerjale ja osalevad veebipõhistes haridusprojektides. Loodame, et koolidesse jõudnud sülearvutid on neile abiks uute metoodikate rakendamisel õppetöös,” märkis Prei.
Sülearvuteid on töövahendina õpetajatele jagatud ka teistes riikides: Ühendkuningriikides, Austraalias, Portugalis, Singapuris, Maltal, USAs ja mujal. Eesti projekt paistab silma tsentraalse riikliku hanke poolest.
Sülearvutite saajate nimekirjas olid kõik üldhariduskoolid ja kolmandik eesti õpetajatest on tänaseks õnnelikud sülearvuti kasutajad.
Tekst võetud siit: http://www.tiigrihype.ee/?op=body&id=8&art=190
Ka meie kooli õpetajad on oma arvutid kätte saanud ja väga rõõmsad!

Kommentaare ei ole: